„Zilele și Nopțile Studențești” (ZNSt) este un proiect ce are ca obiectiv atragerea și implicarea studenților în activități extracurriculare de natură educațională, culturală și socială cu care aceștia să se identifice pentru a-și dezvolta un cult al participării.

 

Departamentul Educațional-Cultural

 

A.S.U.S., prin intermediul ZNSt (Zilele și Nopțile Studențești), aduce în fața studenților o alternativă la dezvoltarea educațională pe care o primesc în facultate. ZNSt le propune studenților o abordare nonformală, concretizată prin concursuri de cultură generală, conferințe, proiecție de scurtmetraje, dezbateri, donare/lansare de cărți, artă foto, trening-uri, ș.a., toate cu scopul de a stimula și de a valorifica potențialul și capacitățile fiecărui individ în parte.

 

Departamentul de Divertisment

 

„Încă nu s-a înțeles că doar prin distracție, pasiune și râs se obține o adevărată creștere culturală.” (Dario Fo) În acest sens, vrem sa spunem că divertismentul este o cale spre dezvoltare prin diverse activități care implică spiritul de echipă, spontaneitatea, creativitatea, imaginația și nu în ultimul rând, o doză de copilărie. Pe lângă Stand-Up Comedy, Karaoke, Studenții au Talent etc., departamentul de Divertisment a introdus și jocuri ale copilăriei (șotron, elastic, lapte gros, de-a v-ați ascunselea, țară, țară, vrem ostași!, ș.a.) pentru a ne readuce aminte de distracția inocentă caracteristică vârstei. Studenții, prin aceste jocuri presupus uitate, își vor dezvolta creativitatea, imaginația, spiritul de echipă, cel competitiv și abilitățile fizice.

 

Departamentul de Sănătate și Mediu

 

Având în vedere problemele de mediu și de sănătate din toată lumea, implicit din țara noastră, dorim prin acest departament să demonstrăm studenților necesitatea de a-și menține un corp sănătos și un mediu curat. Cu ajutorul unor instituții de specialitate vrem să aducem cât mai multă informație despre anumite probleme cotidiene care ne privesc. Prin acțiunile de ecologizare dorim să arătăm studenților comportamentul propice mediului, iar prin cursurile de prim ajutor, autoapărare, anti-SIDA, anti-drog, anti-fumat și donările de sânge informăm studenții de pericolele reprezentate de anturajele nocive, de realele probleme ale drogurilor, fumatului și ale HIV-ului.

 

Departamentul Sportiv

 

„Mens sana in corpore sano.” a devenit deviza educației fizice, iar pentru a satisface și nevoia de mișcare și sport a studenților noștri, organizăm diverse competiții și campionate sportive pe gustul tuturor. Evenimentele se împart în două categorii:

  • Sport echipe: handbal, baschet, fotbal, volei;
  • Sport individual: șah, tenis de masa, skandenberg.

 

Treasure Hunt

 

Concurs care va pune la încercare voința și abilitățile de orientare și interpretare ale concurenților. Jocul constă în plasarea unor indicii în diferite părți ale orașului la care echipele trebuie să ajungă, iar pe baza acestora să găsească o „comoară”.